Etiketter

, , , ,

Det absolut bästa och billigaste sättet att sig fram i Bangkok är Skytrain, det är klart kanalbåtarna är också bra men de går ju inte in i centrum. Bor man på Holiday Inn är det inte många minuters gång till närmaste station eftersom den ligger i princip alldeles utanför hotellet. Stationen heter Chitlom. Inte alla stationer har rulltrappor vilket gör att det ibland kan bli lite jobbigt att klättra uppför trapporna i värmen å andra sidan får man motion.

DSCN5857.JPG1

När man väl kommit upp är det dags att köpa biljett, även det är enkelt eftersom det finns en tavla där alla stationer på sträckorna är utmärkta. Två linjer och på mitten syns det en övergång där det står 15, betyder byte av tåg om man skall över till andra linjen.

DSCN5859.JPG1

Det är bara att läsa på skylten vilken zon man befinner sig och vilken man ska till, då ser man vad det kostar. Biljetten får man enkelt genom att lägga in antalet baht som det kostar i en automat och vips har du en biljett i handen.

DSCN5861.JPG1

Skulle det vara så att man inte har de mynt som behövs ja då är det bara att växla till sig dem i luckan bredvid. Är man osäker på vad det kostar svarar de så gärna på frågor.

DSCN5858.JPG1

Biljetten är i form som ett vanligt kort. För att öka säkerheten har man skrivit på en liten text som egentligen är självklar. ”Använd inte mobilen när du använder trappor eller rulltrappa”.

DSCN5863.JPG1

Här syns sedan de automater som man stoppar in kortet i för att få tillträde till perrongen, grön bock för passage o rött kryss för stängt.

DSCN5862.JPG1

Sedan vi var här senast har man ytterligare förstärkt säkerheten genom att sätta upp glasväggar och dörrar på perrongsidorna. Samma system har dom i Peking på sin tunnelbana, undrar när vi får det i Sverige?

DSCN5866.JPG1

Det förhindrar dels fallolyckor men även den rusning som brukar bli när tågen stannar och alla skall kliva av och på samtidigt. Här får man vänta tills tåget stannat och dörrarna har öppnats. Avstigande går ur först och därefter får nya passagerare gå på tåget. Ordning och reda.

DSCN5868.JPG1

Framme och då är det bara att stoppa in biljetten i automaten och vips är man ute i det fria igen. Ett lätt och snabbt sätt att ta sig fram.

DSCN5869.JPG1

Annons