Etiketter

, , , , , ,

Skall man ge sig ut på en liten shoppingrunda i Bangkok gäller det att hålla sig på rätt sida av gatan. På vissa ställen finns det övergång för gående men det är långt mellan dem. Istället för man gå på de övergångar som går över gatan och då är det å andra sidan långa trappor upp som tar på krafterna.

DSCN5888.JPG2

Med tanke på all biltrafik samt de motorcyklar som flyger fram så förstår jag att det finns ett litet tempel framför en del hus. Det här vackra står utanför hotellet och det är mycket viktigt att man vid byggandet sätter upp ett sådant här litet tempel. Det invigs av munkar som välsignar hus och byggander samt ser till att det byggs på rätt plats.

DSCN5855.JPG1

Här ligger det kända Erawan Shrine en tempelplats som inte är strikt buddhistiskt. När det stora lyxhotellet Erawan skulle byggas 1950 blev det så mycket problem att man vägrade fortsätta bygget. Då lät man uppföra detta lilla tempelområde och det välsignade Erawan hotell fram till 1990. Då började hotellet sacka efter vad gäller moderniteter och ersattes då av det nya lyxhotellet Grand Hyatt Eravwan, därav namnet Erawan Shrine. En av Bangkoks berömda sevärdheter och det var här någon slängde in en bomb förra hösten med så tragisk utgång. Nu är det uppbyggt igen men nu har man satt upp ett nätt på sidorna mot gatan vilket förfula det hela något.

DSCN5893

Rolf är ganska duktig på att gå med mig i alla affärer och det går lättare om jag mutar honom med fikapaus ibland. Här är det Starbucks kaffe o kanelbulle som avsmakas, Starbucks har ju nu kommit till flera städer i Sverige.

DSCN5871.JPG1

Återigen ett litet tempel. det är gott om dem i centrum och alla är olika i utseende men vackra allihop.

DSCN5873.JPG1

Det är tur att de här broarna som följer en bit av Skytrain finns, på så sätt slipper man gå på trottoarerna.

DSCN5877.JPG1

Skulle det bli för varmt kan man ju alltid svalka sig med en glass innan man går tillbaka till hotellet. Magnum är Rolfs favorit.

DSCN5880.JPG1

Annons