Etiketter

, , , ,

Hinner bara hem så kommer det ett nytt erbjudande om att få delta i en marknadsundersökning från Kenba group. Fick en sådan förra året också men då var vi i fjällen så jag var förhindrad att delta. Eftersom jag är av naturen nyfiken vill jag undersöka mina funderingar på egen hand, så att jag verkligen vet vad som gäller.

Nåväl den här gången läste jag igenom inbjudan ordentligt och då grannens var bortresta och vi tog in deras post hade jag av en händelse sett att de hade fått ett likadant kuvert. Så det kan va?

I och med att de var bortresta kunde de inte anmäla sig själva så jag gjorde det åt dem, vilken överraskning för dem. Det fanns femton olika tillfälle att vara med på och tro det eller ej fjorton blev fullbokade på ett par dagar.

Vi tillsammans med cirka 30 personer fick allra först ett formulär typ marknadsundersökning att fylla i. Det var helt allmänna frågor och helt OK sådana. Därefter fick vi en information i form av ”prat” och bilder via data om deras resmål  och vad som ingick i priset. Det har kommit till flera resmål sedan förra året, havskryssning, Aten, Amsterdam, Italien och några till. De verkade välplanerade och i priset ingick det mesta.

Så var det då den resan till Turkiet för 495:-, flyg, guidade turer, hotell och mycket mera. Jo det stämmer, de som var där kunde boka denna tur men i januari övriga tider var de dyrare. För resor till andra resmål fick de som var närvarande 2000 kronor i rabatt om man bokade på plats (jag kollade vad den kostade om jag bokat på internet, jo 2000:- dyrare).

Sedvanlig bokningsavgift skulle även den betalas å 1500:- vilket är helt OK. Som exempel kan jag säga att en resa till Italien med flyg, buss, guide, hotell, frukost o utflykter låg på halva priset av vad jag sett hos andra researrangörer. Har även kollat en del hotell på nätet och de var av mycket god kvalité.

Måste säga att jag upplevde allt väldigt seriöst och när informationen var slut satt alla utom en och fyllde i beställningar. Grannarna ja de följde med på informationen och beklagade sig inte över att de var överraskningsanmälda. En del resmål för året var redan slut. Fortsättning följer så småningom.

Annons