Etiketter

, , , , , ,

Nu börjar det återgå till sin vanliga vardagslunk och det är februari månad. Om det gick skulle jag vilja reklamera förra månaden eftersom den inte blev som jag tänkt mig. Antar att det inte går så det är väl bara att finna sig tillrätta. Dagen blev ljus, hög luft och minus fyra grader som extra plus tittade solen fram. Eftersom Rolfs jaktlag sköt ett vildsvin i början på veckan blev det till att förpacka, mala kött samt frysa ner detsamma. Mitt på dagen fick jag sådan lust att baka och där har jag tur, ett av barnbarnen fyller år vilket ger mig ett skäl att sätta igång. Det blev en kaka som är vanlig och receptet fanns i tidningen Land. När jag läste det kände jag att dom gör jag.

Gamla hederliga Brysselkex med limesmak. Ökade lite med mera rivet limeskal, mera vetemjöl samt att jag la till pressad limesaft. Kakorna blir lite syrliga i smaken och inte så söta, riktigt bra tycker jag.

006.JPG1

Brysselkex med lime Recept

200 gram rumsvarmt smör vispas med 1 tsk vaniljsocker, 1 dli strösocker, rivet skal av 1 1/2 lime. Detta vispas poröst. Rör i saft från 1 pressad lime och 5 dl vetemjöl. Vispas på låg  fart och slutligen arbeta ihop degen med händerna. Rulla ut degen till lagom storlek (kvastskaft). Färga strösocker med karamellfärg och strö ut på bakplåtspapper, rulla därefter degen i detta och låt den vila i kylskåpet 1-2 timmar. Skär i skivor drygt 40 st och grädda i 175 grader cirka 8 minuter.  Jag hade färgat sockerströssel på mina.

Den soliga dagen inbjöd till att göra lite sallad. Min favorit, småbladig grönsallad, parmesanost, skivat päron och parmaskinka hastigt halstrat i stekpannan. Lite olivolja med citron. Godare kan det inte bli eller lättare.

001.JPG1

 Ja det blev en helt vanlig vardag idag.

Annons