Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Det händer rätt ofta att Rolf och jag planerar att gå på bio, ibland dyker det faktiskt upp nån film som verkar intressant. Då gäller det att hitta nån vecka som passar och därefter någon kväll och så är det hunden skall han vara själv?  Sedan är det parkering och gångavstånd kanske blir det dåligt väder, när vi äntligen har bestämt oss ja, då har filmen slutat att visas. Många filmer har vi missat och många biobiljetter har vi tjänat in. I värsta fall händer det att jag köper en DVD med filmen i stället som med ”prästen i paradiset” fast frågan är om jag inte skulle sparat de pengarna?

Denna gången gällde det ”En man som heter Ove”, boken var ju väldigt bra så den filmen borde ha en chans.

en-man-som-heter-ove

Rolf Lassgård är ju en fantastisk skådespelare och han gjorde rollen som Ove suveränt bra. Filmen var så rolig och samtidigt så sorglig, helt otroligt hur man kan spela så intensivt och förmedla sådana känslor, vilket gäller alla skådespelarna i filmen. Det blev en kväll med såväl skratt som tårar. Vilken tur att vi gick.

TV-s utbud är enligt mitt tycke lite si så där, i synnerhet sedan vi köpte en ny då vi råkade få en som nästan bara visar sportprogram. Nu visade det sig att medan vi var i Thailand var det många bra program som visades, åtminstone efter min smak. Bland annat är det ju en bok som jag rekommenderat i ett tidigare blogginlägg nämligen, Ensam i Berlin av Hans Fallada.

ensam-i-berlin

Dokumentärfilmen, Ensamma mot Hitler är baserad på denna bok och handlar om Otto och Elise Hampel som under tre år lyckades dela ut antinazistiska meddelanden. Detta dokumenterades av Gestapo och blev Falladas inspiration när han skrev boken. Har ni inte sett den gör det, går på svtplay.se  till 1:a mars.

En annan dokumentär jag sett är Shoah en drygt nio timmar lång film av Claude Lantzman om Förintelsen. Kanske lite jobbigt att se avsnitten i följd men ack så viktigt att komma ihåg dess historia. Den blev så levande när jag samtidigt kunde se och minnas mitt studiebesök i Auschwitz och Bergen Belsen. Även denna går att se på svtplay.se  ett tag framöver.

Lite lättsammare program är väl ”Där ingen skulle tro att någon kunde bo”. En norsk serie om människor som bor på ensliga svårtillgängliga platser i Norge men där de lyckats bygga upp fantastiska möjligheter i sin tillvaro. Man blir stum av förundran. Även dessa program går att se på svtplay.se

Det blev lite reklam för svtplay.se med dessa program är verkligen sevärda.

Annons