Etiketter

, , , ,

Att vara tillgänglig via nätet är nog det absolut viktigaste i dagens samhälle. Var man än vänder sig när man är ute, shoppar eller går på kondis, ja nog är hälften av de närvarande (eller skall man säga frånvarande) personerna upptagna med någon form av samtal.

Har ni tänkt på att det första folk gör om man går ut o äter/fikar är att lägga mobilen på bordet. Sitter man i bussen eller på tåget, ja då rings det. Ute med barnen på lekplatsen, ja rings det inte så spelas det på mobilen. I väntrum av olika slag är det surfplatta eller mobil. Det värsta är att jag ofta ser folk köra bil medan de pratar i eller sms-ar på mobilen. Ser onekligen trevligt ut när man ser fyra personer runt ett bord där samtliga är djupt koncentrerade på sina mobiler.

Visst är det skönt att man nu är så pass vuxen att man själv bestämmer vad man vill göra under sin dag och att man tillhör en ”internetfri” generation. Jag brukar bara kolla mailen och det blir alltid några att besvara eller egna att sända iväg. På så sätt slipper man gå och posta brev och riskera att göra någon glad genom att skicka ett vykort. Sedan kollar jag nyheter, går igenom Instagram, läser ett par bloggar samt skriver en själv. Använder Skype för att samtala på ett trevligare sätt än bara genom telefon, alltid roligt att se den man samtalar med. Får inte glömma att ladda surfplattan och göra färdigt spelet jag håller på med.

Räkningarna skall betalas och andra bankärenden, så en snabblick på Facebook. Lite foton som skall läggas in och en stund för släktforskning. Boka ett bord och köpa biobiljetter samt kolla Biltemas extrapriser.

Visst är det skönt att slippa den där internetstressen som de yngre verkar lida av. Jag har dock en liten undran över varför tiden går så fort och man inte hinner göra något? Som att sitta o slappa framför TV tillsammans med hund, husse och barnbarnets katt, det är inte att förakta.

Annons