Etiketter

, , ,

Min kamera är inte så gammal och den fungerar perfekt. Vet man sedan hur man använder den blir bilderna ännu bättre. Det är en liten kompakt kamera men det går inte att byta objektiv, vilket innebär att det är samma lins man använder hela tiden.

Mina egna bilder från mina personliga linser är däremot lite grumliga vilket gör mina synintryck lite sämre än normalt. Gårdagen ägnades därför till att byta linsen på ena ögat eftersom det drabbats av Katarakt/Grå starr. Med tanke på att jag upplever en förfärlig ångest när jag skall gå till tandläkaren behöver jag vill inte säga hur det kändes igår.

Klockan kvart i tio anlände jag på darriga ben till sjukhuset och inväntade att klockan skulle bli tio och mitt namn skulle ljuda högt i väntrummet. Fick dock vänta till kvart i elva innan detta skedde. Jag stapplade efter sjuksköterskan in i ytterligare ett väntrum där det satt fem andra damer. Fick en bedövningsdroppe i ögat samt en massa information vilken även tilldelades skriftligt, vilket var tur.

Klockan halv tolv var det då dags, nu var det för sent att vända om, satte mig i något som liknade en tandläkarstol. En grön luftig pappersduk med hål för ena ögat placerades över mitt huvud och läkaren började peta i ögat (antar jag). Efter några minuter frågade jag honom de skulle börja snart men fick till svar att de var halvvägs in på operationen. Så efter totalt femton minuters operationstid var det färdigt.

Var det obehagligt; nej. Gjorde det ont; nej. Fanns det anledning av att vara nervös; nej. Det var bara helt plötsligt över. Med andra ord operera grå starr är inget att oroa sig för, lite ont idag men det kan fixas med en Alvedon.

ros.jpg1

Så en blomma till så trevliga sjuksköterskor och en fantastiskt skicklig läkare på ögonmottagningen/ögonkirurgin Akademiska sjukhuset.

Annons