Förbereder mig för vårens ankomst och ja, jag vet att temperaturen skall ligga på +0,1 – +9,9 grader sju dagar i sträck för att det skall kallas vår. Drar man en linje mellan Stockholm och Göteborg så brukar våren anlända under denna linje runt 16 mars. Igår såg jag dock ett annat vårtecken när jag tog en promenad i skogskanten, en så söt liten skogsmus sprang tvärs över stigen bara någon meter framför mig.

Enligt SMHI är det  OK att säga att våren har kommit utifrån personliga upplevelser/känningar, så detta var ett. Dock sägs det att våren inte får komma före den 15 februari. När tulpanerna kommer fram på köksbordet brukar våren smyga fram hos oss.

001.JPG1

För säkerhets skull tänder jag stearinljus när vi äter för att ta bort mörkret, på så sätt har jag garderat mig för att vi har såväl vinter som vår åtminstone inomhus. Så nu är det bara att dra på sig ytterkläderna för att leta eller höra vårtecken som sädesärlans kvittrande eller tussilagons skarpgula blomma, får se när det händer i år. Vi går i alla fall en härlig tid till mötes.

Annons