Etiketter

, ,

Postens tillgänglighet blir sämre och sämre, skall man hämta ut en försändelse idag måste man ha bil såvida man inte bor nära ett utlämningsställe. Där  jag bor är det bussåkning som gäller så man får räkna med en halv dag och hög kostnad. Fast nu är det ju inte synd om mig eftersom jag har bil men det finns ju de som inte har det.

Å andra sidan är det bara reklam och räkningar som dimper ner i lådan. Kan inte vara kul o vara lantbrevbärare idag, inga vykort att läsa o inga spännande poststämplar att fundera på. Nej det finns inget underlag för skvaller i dagens brevlådor. Numera får man gratulationerna via facebook och eventuella hälsningar via e-post vilket i sig är ganska trist.

003.JPG1

Kan nästan jämföras med dagens telefoni, alla har mobiltelefoner av varierande slag och de gamla hederliga telefonerna med rejäla lurar tillhör en svunnen tid. Därför har jag köpt till en vanlig telefonlur till mobilen betydligt enklare och roligare.

Eftersom telefonen numera är en platt manick kan det ibland vara både svårt att höra och prata tydligt så det hörs i andra änden. Antar att det är därför som man kan höra en del som skriker så det hörs långväga.

Fick mig att tänka på en gång när jag var i Thailand och fick samtal från Sverige, täckningen var lite si och så. Gick då ut på altan och för att höras bättre använde jag en något hög röst. När jag var klar frågade det lilla barnbarnet, du pratade högt därute? Ja sa jag det var ett samtal till Sverige. Kunde de höra ända dit när du skrek.

Det är med telefonin som med posten, nu sitter det ingen (oftast) dam och kopplar samtal så nu missas det en hel del skvaller även där. Annars tror jag att damen i telefonväxeln var orternas mest upplysta person vad gäller allmänt prat. Tiderna förändras.

Annons