Varje dag läser man om olyckor av olika slag som händer i trafiken. Nästan var gång jag är ute och kör efter mörkrets inbrott dyker det upp personer, inte minst ungdomar vid vägkanten. Det är rena turen att man ser dem och det skulle bara behövas att de tar ett snedsteg ut i vägen så kan det bli katastrof. Med tanke på hur mycket pengar som läggs på kläder och nöjen är det otroligt att man inte har råd att köpa en liten reflex. Faktum är att vi går aldrig ut med hunden på kvällen utan ordentlig reflexväst på såväl hund som husse.

En bra idé för alla bostadsrättsföreningar, vägföreningar, ja alla typer av föreningar som har någon slant över, köp lite reflexer till era medlemmar.

En annan sak är cykelhjälmar, att det ska vara så svårt att ta på sig en cykelhjälm. I synnerhet cyklister som bor i stan verkar ha extra svårt för denna huvudbonad. Idag på morgonen när vi skulle åka in till centrum körde vi backen ner från Carolina Redeviva såg vi att det var en liten bilkö. Inte så ovanligt i sig men så såg vi att det stod en del personer mitt i gatan och en person låg på marken. Det var en cyklist som antagligen haft bra fart nerför backen och så svängde det ut en bil, ett antagande från min sida. Det jag reagerade för var att det inte syntes till någon hjälm. Tänk vad en sådan sak kan göra skillnad om oturen är framme. Att det ska vara så svårt!!!

Annons