Etiketter

, , , , ,

En man som heter Ove, en bok som blev en film och jag är övertygad om att det är många som både läst boken och sett filmen. Dessutom tror jag att nästan alla känner någon Ove i alla fall någon som är lite lik honom. Vilket får mig att tänka på det här med kvinnor och män, finns det inga kvinnliga Ove? Både i denna boken och boken om ”Hundraåringen som försvann” är det män det handlar om. Kanske kommer humorn fram lite bättre om det är de manliga dragen det handlar om. Fast när det gäller Ove-typen finns det nog en hel del kvinnor som är lika den gestalten.

Jag till exempel när jag läser morgontidningen, då är jag typen ”rätt skall vara rätt”. Eftersom jag inte har möjlighet att fråga de som gjort artiklar, reportage och annonser så får Rolf ta emot mina synpunkter. Inte lätt alla gånger. Som nu när alla annonser om tulpaner börjar komma.

IMG_0002

Varför skriver man 10 tulpaner för 49:- och sedan sätter in ett foto på 30 stycken? Har aldrig förstått det.

IMG_0001

Eller här 10 stycken för 119:-, tio stycken vadå? Det kan ju inte vara vaser för det är 15 stycken på bilden. Är det blommor?? En överraskning när man kommer till affären antagligen.

IMG_0004

Läste en artikel om Erik den helige som även var kung under tiden 1156 -1160. Just nu görs det försök med att fastställa hans DNA. Och i artikeln om detta står det i början att han dog år 1160.

IMG_0003

Eller var det 1161, ja journalisten verkar inte vara säker på vad som gäller eller kanske han missade den historielektionen. Det är sånt här jag får Ovevibbar av och måste kolla för att veta. Tänk vad bekvämt det var när det fanns något som hette korrekturläsning. Rätt skall vara rätt och annonser skall vara tydliga, fram för flera Ove??

Annons