Etiketter

, , ,

Igår var det dags för Earth Hour mellan klockan halv nio och halv tio. Det innebär att alla som känner för det inklusive en massa offentliga byggnader och företag släcker ned sitt ljus/lampor under denna tid. Vi brukar göra det men självklart tror vi inte att just denna timme kommer att påverka jordens miljö. Däremot tror jag att just denna timme kan göra nytta, en stund för eftertanke och funderingar på hur man kan hjälpa till med att förbättra miljön.

ljus 1

Dessutom känner man trots att man sitter ensam är man ändå med i en gemenskap denna timma. Själv vet jag att flera av våra vänner använde timmen för just dessa tankar, bostäder, bilar, kött och investeringar på börsen. Kanske borde man cykla i stället för bil, kanske borde man ha en klimatsmart bil osv. Däremot kan man inte i dagsläget säga att man borde bli vegetarian med tanke på  den förädiska kadmiumhalten som ökar hela tiden. Det här världsomfattande gesten är ändå bättre än alla gilla på Facebook. Som en bekant till mig sa för ett tag sedan, det är ingen idé att trycka på gillaknappen den kan inte göra något. Det är det personliga agerandet som gäller.

Gatubarnen i Nepal blir inte gladare för att man trycker på ”gilla” men de blir mätta om man går med i föreningen. Idag är det i alla fall ljusare än igår för det är vårdagjämning och dag o natt är lika långa. Vi går förhoppningsvis mot en ljusare tid?

Annons