Etiketter

, , , , , , , ,

När Rolf idag städade lite bland våra ”bra att spara lådor” fann han en del av Umebladet från mars 1928. Det bör bli en 88 år gammal tidning om jag räknar rätt.

Levin

Om man betänker att 88 år inte är så länge sedan, då levde min mormor och var dessutom väldigt ung. Ja då har man svårt att förstå hur fort utvecklingen går. I den här artikeln står det om Charles Albert Levine som för övrigt var bekant med Amelia Earhart, första kvinnan som flög över atlanten. En intressant berättelse om henne kan ni läsa på webbadressen nedan, den är läsvärd.

http://www.alltomhistoria.se/artiklar/amelia-earhart-forsvann-sparlost Egentligen ville han bli hennes manager på hennes resa 1928 men nu blev det inte så.

Charles Levine hade varit i Havanna och det var på den resan han lät meddela att han ämnade bygga ett nytt flygplan på sin flygplansfabrik. Det flyget skulle trafikera sträckan London – New York, planet skulle rymma 50 personer och ha 7 motorer på sammanlagt 6 000 hästkrafter.

Det var en otrolig nyhet, ett plan som skulle kunna flyga 50 personer över atlanten.

Idag flyger det 500 personer mer, en Boeing 777 tar idag 550 personer. En intressant utveckling på ganska kort tid.

Annons