Etiketter

, ,

Den här soppan blev jag serverad hos en väninna för ett tag sedan, hon i sin tur hade fått den av någon annan. Antar att det kan bli ett långt led om man forskar vidare. Jag kallar den för Britt-Maries svampsoppa eftersom det var hon som lagade den när jag åt den första gången. Tyckte den var väldigt god och idag har vi provat den här hemma och den fick mycket höga poäng.

005.JPG1

Trattkantarellsoppa

1 liter färska eller 1,5 dl torkade trattkantareller fräses i 2 msk smör. Rör i 4 msk vetemjöl och 1 liter buljong. 1 msk tomatpure, 1,5 dl vispgrädde eller 2 dl creme fraiche (34%), 1 msk grönmögelost, 1ask Kavli kantarellost, 1 tsk citronsaft, salt o peppar om det behövs. Persilja till servering.

Torkade kantareller blötläggs en timma. Hacka dem sedan i små bitar, bryn den i smör och låt det koka ihop. Tillsätt mjöl o rör om väl så det blir slätt. Häll i buljong lite i taget och vispa ordentligt. Sedan tillsätts resten, creme fraiche och ost sist. Rör om ordentligt o låt koka 10 minuter. Man kan mixa svampen i lite buljong innan man späder den om man vill ha soppan helt slät.

Jag tog en grönsaks – och en svampbuljong till en liter vatten. Det blir fyra vanliga sopptallrikar men vill man ha den som förrätt räcker den till 6 skålar.

Annons