Etiketter

, , ,

Idag tog jag en promenad med hunden, det har varit lite sparsamt med den typen av aktiviteter senaste tiden. Det härliga ljusa vårvädret gör dock att det rycker lite i promenadbenen, vintertid sitter de gärna still. Idag tog vi i alla fall en sväng, hunden försökte reta upp två fasaner, en koltrast samt en katt. Ingen av dessa fyra verkade bli det minsta berörda av hans skällande.

007.JPG1

Jag försökte i stället visa honom hur vackert det börjar bli med alla blå-och vitsippor som lyser så vackert i skogskanten. Detta rönte ringa uppskattning från hans sida. Promenaden hade i alla fall den nyttan med sig att jag blev inspirerad till mera grönt. Inte bara i naturen utan även på våra mattallrikar, det har varit för mycket god mat i vinter. Ja jag vet att god mat även kan vara grön men det känns inte så.

Serverade en rätt som var enkel att göra, stekte grönkål i stekpannan, kryddade samt smaksatte med lite creme fraiche. Ner i portionsformar knäck över ägg och lite riven parmesan. In i ugnen 175 grader i 15 minuter.

005.JPG1

Såg väldigt nyttigt och läckert ut, Rolf tuggade och tuggade och försökte grymta fram något som ”lite annorlunda det här”. Nog var maten grön men jag förstod att den skall inte serveras fler gånger hos oss. Var det gott? Njaaa lite åt gammalt hö tyckte jag. Jag tror jag struntar i färgerna framöver.

Annons