Etiketter

, ,

Just nu är vi i början av en våt o snöig men annalkande vår. Jag vet att när det börjar bli varmare, torrare och ljusare ja då får jag den där flyttkänslan. Inte så att jag vill flytta men jag vill röra på mig och så blir jag nyfiken. Som tur är så går ju det där med nyfikenhet att åtgärda. Förra sommaren till exempel var jag väldigt nyfiken på Vadstena kloster, Alvastra kloster, Karlsborgs fästning med flera ställen. Det blev faktiskt en höjdarupplevelse att få besöka platser man länge haft på sin lista. Det mest fantastiska är att det finns så många okända platser som är värda att se, problemet är att man aldrig har hört talas om dom. Sedan är det ju inne just nu att ha en sådan där ”beta av lista”.

501 svenska platser du måste se innan du dör

Den här boken var ett fynd ja inte prismässigt kanske, 501 svenska platser du måste se innan du dör, av Leif Eriksson & Martin Svensson. Den är på 405 sidor och jag har bara ”skummat” igenom hundra av dem. Det är klart många ställen har jag varit på men jag har upptäckt flera redan som jag har känt till lite eller som jag inte haft en aning om. Nu har jag gjort en lista och jag hoppas Rolf känner för lite bilkörning när det blir varmare. När jag väl kommer fram till några av dem skall jag berätta om det var mödan värt. Till dess skall jag fortsätta min planering och ska ni ut o åka i sommar ta gärna med er den här boken.

Annons