Etiketter

, , , , , , ,

Det där med halvfabrikatets för- och nackdelar kan man diskutera länge. När det gäller mat är det naturligtvis både hälsosammare och billigare att laga maten från grunden. Men ibland slår latheten till eller kanske tidsbrist och när det gäller det senare kan man väl försvara halvfabrikat.

I vilket fall så gick jag förbi kyldisken på ICA häromdagen och när det gäller att upptäcka nyheter har jag falkögon. Fick alltså syn på det här paketet innehållande ”Inkokt lax” slow cooked ur ICAs nyheter ”Rätt enkelt”. Fastnade för den och det slank ner ett paket i min varukorg.

002.JPG1

När jag öppnade paketet låg där en bit lax i vacuumförpackning och den var helt OK. Det vita som syns på bilden är bara lite fett som alltid blir när man kokar lax. Bara att stryka av.

004.JPG1

Kan ätas kall eller värmas lite i mikron, vi åt den kall med nykokt potatis, sallad och Kosterfiskarns kalla Hollandaise. Det smakade väldigt gott, fisken hade fin smak och fin konsistens. Helt klart ett halvfabrikat som jag säkert köper igen, priset 50:- för två portioner.

1

Förra våren skrev jag, gula, röda ska dom glöda, tulpaner från Amsterdam, dessa är en blandning av båda. Låga vit/röda i stället för gul/röda, kanske en form av halvfabrikat detta också. Så här blev i alla fall resultatet av ett litet paket lökar jag köpte där och planterade hemma. Sedan är det alla de andra lökarna men jag tror de kommer att stanna nere i jorden. Man kan inte lyckas med allt.

011.JPG1

Annons