Etiketter

, , ,

Nu blommar vårt vackra träd på riktigt, alldeles snövitt är det. Så småningom förvandlas de till små röda bär och det tar bara ett par dagar innan fåglarna har mumsat sig mätta på dem. Vacker tavla för oss och närande mat åt dem, ett nyttoträd med andra ord.

014.JPG1

Årets första middag på en utomhusrestaurang har jag för egen del inmundigat ikväll med hjälp av infravärme och filtar var det riktigt behagligt. Valde grillad lax, jag blev antagligen inspirerad att välja det eftersom jag tittat på Asptrappan (en anläggning som möjliggör för fisk att ta sig förbi ett vandringshinder) precis innan. Förutom god mat och trevligt sällskap av ”gamla” kollegor hade jag även en fin utsikt från min stol, Uppsala domkyrka som invigdes 1435. Har väl glatt åtskilliga med sin vackra skapelse sedan dess kan jag tro. Eftersom den är 118,7 meter lång och lika hög i de båda tornen hade jag vissa svårigheter att få med hela kyrkan på bild, där jag satt.

1

Nu blir det sänggående och avslut av boken ”Stora små lögner” av Liane Moriarty. När jag läste om den fick jag uppfattningen att det var en ganska enkel bok, lite småstadskvaller och intriger.Stora små lögner Så är det inte alls, den handlar om hustrumisshandel, mobbning, klasskillnader, snobbighet osv. Faktum är att trots att det är en relativt lättläst roman gav den många tankar att fundera på. En hel del av mäniskors beteende känns igen, på gott och ont. Läsvärd, underbar att lyssna på som ljudbok, varning för sträckläsning.

Annons