Etiketter

, ,

Igår kväll hade vi lite spontant bjudit in några goda vänner för att grilla lite. Bestämde oss för att det skulle bli älgkött men innan det tillagades var jag ute på nätet och skrev frågan ”kan man grilla älgkött”? På hälften av det jag läste stod det, nej det går inte det är för magert och kraftigt och dessutom inte en fettgnista. Den andra halvan skrev, självklart det måste bara marineras ordentligt. Tog fram det i god tid, skar det i 2 cm tjocka skivor enligt instruktionerna. Marinerade det sedan i en av de föreslagna marinaderna, den där det stod att lite whisky gör susen. Kan säga att det var bortkastat med dyr whisky.

Nåväl det grillades enligt alla konstens regler, till och med temperaturen avlästes för att få det perfekt. Smakade gott, såg gott ut och med starka tänder kunde man även tugga lite av det. Ingen tog om, får väl göra pytt i panna av resten eller om man kan mala grillat kött för förnyad tillagning? Vad jag försöker säga är, det går inte att grilla älgkött och mig lurar dom inte. Grannfrun åkte till tandläkaren idag får innerligt hoppas hon inte kommer tillbaka med en räkning på grund av segt älgkött.

Flugsnapparhanen var och inspekterade holken i går eftermiddag, han la pliktskyldigast in några strån innan honan fick se sitt nya hem.

002.JPG1

Även honan tog en koll, tycker hon ser ut som om hon tittar på mig och tänker ”så det är här jag skall vara inspärrad framöver”.

005.JPG1

Idag har honan slitit som ett ”djur” för att möblera upp deras hem.

009.JPG1Jag vet men jag tror inte hon vet att hennes man är en otrogen typ så hon kommer få det kämpigt framöver. Han ska ju dela sin tid mellan henne och älskarinnorna och det blir många barn att mata framöver. Får hoppas han är en Supermanfågel.

Annons