Etiketter

, , , , ,

Vi fann ytterligare en härlig restaurang, Im Herzen Afrikas – I hjärtat av Afrika. Denna restaurang finns förutom i Frankfurt även i Mainz, en familjerestaurang som bjuder på en äkta Eritreansk meny. Detta var en annorlunda upplevelse kan jag lova. Den är väldigt populär och eftersom den inte är så stor bör man boka bord ett par veckor innan. Vi hade bokat bord men lyckades med konststycket att komma dit dagen före det var bokat. Personalen där är väldigt hjälpsam och efter lite trixande lyckades de få fram ett ledigt bord. Under tiden satte vi oss vid ett litet bord utanför restaurangen och tog en mugg öl.

DSCN6682.JPG1 - kopia

Det var verkligen spartansk men så som det ska vara om man befinner sig i Afrika, ölet serverades i gamla emaljmuggar. Det smakade dock inte annorlunda.

DSCN6685.JPG1 - kopia

Det första jag såg var en vacker takkrona i trä, ett handarbete från Eritrea.

DSCN6687.JPG1

Därefter såg jag en kvinna uppflugen på en stege som satt och pratade med ett par vilka satt på nån hylla under taket. Det visade sig sedan att hon var servitris och höll på att servera mat. Restaurangen var verkligen speciell, i ett av rummen var det fin sand på golvet som man kunde ha fötterna i. I ett annat rum satt man på kuddar på golvet men med hänsyn till vår ålder (antar jag) fick vi sitta i ett rum där det fanns stolar o bord.

DSCN6688.JPG1

Vi serverades ett stort fat på vilket det låg ett tunt bröd ungefär som ett tunnbröd. Ovanpå detta låg det hummus med olika smak, potatis, sallad och kryddiga röror.

DSCN6690.JPG1

I de små röda grytorna fanns det fyra olika kötträtter, ett stort fat med tunt bröd som låg i rullar ställdes bredvid och det var våra bestick.DSCN6700.JPG1

Äta fick vi göra med händerna, bryta brödet i småbitar, fiska upp lite mat och så in i munnen. Det var gott mättande och kul, för att inte tala om att personalen sparade disk.

DSCN6706.JPG1

Efter mycket mat och dryck måste man oftast leta upp en toalett, denna fanns i källaren och det var inte så svårt att hitta den. Restaurangen är verkligen enkel, trevlig och annorlunda så jag förstår varför den är så populär.

DSCN6711.JPG1

Sakta promenad hem genom centrala Frankfurt som denna nu bjöd på en riktigt skön sommarkväll

DSCN6716.JPG1

Måste naturligtvis avsluta aftonen med en spagettiglass, nåja vaniljglass utformat som spagetti.

Annons