Etiketter

, , , , ,

Är man i Tyskland vill man naturligtvis äta traditionell tysk mat på en riktigt genuin tysk restaurang. Leib und Seele på Parkhaus Hauptwache är en sådan, Rolf och jag upptäckte den när vi var i Frankfurt för drygt ett och ett halvt år sedan. Den är väldigt populär så man gör bäst i att boka bord i god tid, vi gjorde det via telefon ett par veckor innan vi åkte. Det blev alltså en middag där igen eftersom det är ett ställe man gärna återkommer till. Lite enkel kanske men mycket genuin och väldigt trevlig personal, låg dessutom inom lagom gångavstånd från hotellet.

DSCN6546.JPG1

Deras slogan som man kan läsa på hemsidan är; Njut av din tid i kropp och själ. Vi gjorde detta genom att beställa in; Slangenspargel mit kartoffeln und hollandaise.

DSCN6539.JPG1

Den färska vita sparrisen som man under kort tid kan äta i Tyskland är helt otrolig, så mjäll och så god. Smaken går inte att beskriva den måste upplevas. Den är dessutom ganska stor så portionen ovan kan bara beskrivas med ett ord. Rejäl. Jag kan dock lova att vi alla åt upp varenda bit på tallriken.

DSCN6538.JPG1

Vad dricker man till detta, ja det finns bara ett svar, äppelcider det är vad man dricker i Frankfurt. Annars är ju öl det vanligaste i Tyskland. Jag slog till med ett glas Äppelvin rosé inte alls så dumt tror jag.

DSCN6550.JPG1

Efter en sådan middag är det helt OK att ta en promenad via några gågator i centrum så man hinner insupa stadens atmosfär innan man går till sängs.

DSCN6551.JPG1

Därefter somnar man gott i en skön säng på hotellet och de här härliga tripp- trapp- trull- kuddarna.

Annons