Etiketter

, ,

Ju varmare det är desto latare blir man, det gäller att vara uppe med tuppen så att man kan utnyttja såväl de fina morgnarna  men även kvällarna. Idag fick vi påringning tidigt, det var några goda vänner som ville göra ett stopp på sin resa. Man har väl sett reklamen om kaffe ” Gevalia när man får oväntat besök” och så fick det blir. Tur att det bara tar 15 minuter att baka o grädda muffins, en nödlösning när kaffebröd saknas. I vilket fall var det trevligt med besök. Dagen försvann eftersom den var lite inbokad men när det är så underbart sommarväder som vi har haft den här veckan vill man njuta av det.

Förutom att jag hjälper Rolf att byta fönster så blir jag latare och latare, till slut vill jag inte laga mat i värmen. Känner inte för att stå vid spisen, därför letar jag enkla men nyttiga och goda recept. Såg det här som min grannfru har rekommenderat, kommer ursprungligen från tidningen ”Allt om mat”.

Har ändrat lite och lagt mer grönsaker för att få allt i ett.

DSCN6859.JPG1

Skivad potatis i ugn.

1 kg potatis i tunna skivor, 2 stora morötter i 5-6 mm tjocka skivor, 1 bunt grön sparris i stora bitar. Lägg det hela i en bunke och häll på 2,5 matskedar rapsolja, vänd runt och häll sedan ut det på en bakplåt. Strö över 2 matskedar flingsalt. In i ugnen 20 minuter i 250 graders värme. Rör runt det en gång. Tag ut plåten och häll över blandningen nedan.

Blanda 2 teskedar vita sesamfrön med 2 teskedar svarta sesamfrön samt 2 matskedar pumpafrön. (jag tog lite andra frön också). Sätt in i ugnen 5 minuter till. Passa så att det inte blir bränt, potatisen skall var lite ljusgul.

Det är lätt men ack så gott o perfekt till något grillat. Risk att man äter för mycket men men…

Annons