Etiketter

, , ,

Så är det långhelg igen och den är solig tänk i fredags var termometern uppe i 29,5 grader i skuggan. Helt otroligt men det gäller att njuta av dagen för vädret skiftar fort. Fick ett ryck att jag skulle ut och försöka shoppa någon klänning, varför jag begav mig ut på stan. Hittade ett par som såg trevliga ut, passade på att smita in i en provhytt när jag såg någon ledig. Faktum är att klänningen satt ganska bra, vände lite på spegeln så att jag kunde se den bakifrån. Då såg jag att det stod en bred tant och speglade sig i min spegel, dessutom hade hon en likadan klänning. Efter några hemska minute insåg jag att hon var jag. Klänningarna hängdes tillbaka och nu lär det dröja ett halvår innan jag försöker mig på något liknande igen.

Lite tröst blev det i alla fall eftersom tre av barnbarnen förgyllde lördagen med att komma och äta middag hos oss. Alltid lika roligt och jag passade på att bjuda på en riktigt somrig efterrätt.

DSCN6862.JPG1

Finns det något som ser mer somrigt och läskande ut än just jordgubbar, det smakar sommar, skolavslutning, fest osv.

På tal om shopping måste jag visa en liten manick som jag fick i Frankfurt. vi stod på gågatan vid ett stånd och lyssnade på en man som förevisade ”oumbärliga” redskap för matlagning. Ja, jag skäms lite för jag måste erkänna att vi alla gick på tricket. Som tröst fick vi denna.

DSCN6864.JPG1

Den är som en litet rör med lock, man pressar citronen mellan händerna och skruvar sedan ner den i citronen (citronpress). Den blir då som en liten kanna med lock och man kan hälla ut citronsaften väldigt enkelt.

DSCN6863.JPG1

Den kan sedan förvaras i kylskåpet en vecka och du har tillgång till pressad citronsaft när du vill. Tilläggas kan att den följde med på köpet. Tala om att vara lättpåverkad.

Annons