Etiketter

, , ,

På kvällen blir den late pigg sägs det. Nåja nu har det väl inte varit kväll hela dagen så uttrycket gäller väl inte just nu. Däremot kan man kanske säga att på försommaren satsas det för fullt, för det är snart midsommar och då är det dags att börja köpa julklappar. Ett beting vi har i år är att byta fönster i en del av huset, allt som allt tio stycken. Nu är åtta avklarade och de resterande två kan vi ju inte byta förrän fågelungarna i boet på uteplatsen har dragit sin kos.

Det visade sig inte vara så svårt att byta fönster (treglaskassetter) om man kan.

DSCN6889.JPG1

Rolf är ju händig och jag måste nog beundra hans arbete, enligt gamla betygsskalan blir det nog ett litet a. Resultatet är ju att man nu ser omvärlden lite ljusare. Eftersom sommarlovet nu börjat önskade ett av barnbarnen få lite att göra, vi önskade få husgrunden målad. Tänk så det kan slumpa sig. Nåväl färg och penslar har inhandlats och arbetet har påbörjats.

DSCN6886.JPG1

Själva arbetsmiljön är väl inte den bästa på en del ställen, här var det nog lite bökigt. När jag kom ut på trappan frågade jag på vilken tomt de hade lagt på gödsel, svaret blev ”det är färgen som luktar”. Med tanke på att han har en del dagsverken kvar måste jag beundra hans förmåga att bortse från doften. Men som han sa ”man vänjer sig”.

DSCN6890.JPG1

Själv höll jag mig mest inomhus och bakade kanelbullar, har man hantverkare i huset lär det gå åt en del.

Annons