Etiketter

, , , , , ,

Så startar då det stora äventyret som kommer att fylla många svenskars skollov och semestrar. Blir en billig aktivitet denna sommar, brukar det inte vara knäckebröd med falukorv och kaffetermos. Kanske blandar jag ihop det med bandymatcher? I vilket fall är TV-soffan bokad ett tag framöver dock inte av mig men jag kan ju alltid serva med lite ätbart. Ute är det sommarväder, småregnigt och runt 10 grader, ylletröja på med andra ord.

DSCN6895.JPG1

De sex små fågeläggen har nu kläckts som tur är för mamman kanske inte kan hålla deras kläckningsvärme så länge till. Nu får hon fullt upp med att ge dem mat, å fort en har fått något så gapar nästa. Det verkar dock  finnas en del insekter som tur är.

Så får jag då försöka roa mig själv så gott det går för jag misstänker att även hunden kommer att ligga vid sin husses fötter och se på fotboll. Såg en ny sak på hyllan i affären igår, tänk så snabbt man lägger märke till förändringar i hyllorna. Det här stod vid sockerkaksmixen och där har det inte varit förut. En ny grej alltså.

DSCN6900.JPG1

Värt att prova om man befinner sig på något ställe där det inte finns någon ugn. Mugcake, bakas i mikron i en vanlig kopp. Kakan är av typ sockerkaka med limesmak, blanda innehållet med sex matskedar mjölk, rör om och häll i en kopp. En minut i mikron så är det klart.

DSCN6899.JPG1

Inte värt att prova, farfar och det tioåriga barnbarnet var helt överens. Segt, för mycket konstig limesmak och kladdigt. Visst är det kul när ung och äldre generation kan mötas och ha samma åsikt om saker. Skulle köpt äpplen för pengarna.

 

Annons