Etiketter

, , , , , , , ,

Rubriken blir kanske missvisande för det är inte kakorna som är orsak till någon form av konsekvens. Möjligen kan fotbolls – em orsaka lite irritation ibland men om en månad är det över. I motsats till mig så njuter Rolf faktiskt av att titta på matcherna och visst, det kanske kan vara spännande.

Jag har passat på att baka Madeleinekakor, vilket jag faktiskt har funderat på ett par veckor nu, kruxet var bara att jag inte hade några formar. Min mamma hade en bunt med lösa formar kommer jag ihåg men eftersom jag aldrig har bakat några så fanns det inga i vårt hushåll. Fick därför åka iväg och inhandla sådana som jag antog skulle vara i form av en ”plåtbricka” liknande muffinsbrickorna. Det visade sig dock att numera är de i silikon och varje bricka har plats för nio kakor. Köpte bara en eftersom jag var lite skeptisk till hur den skulle fungera men det gick utmärkt.

DSCN6908.JPG1 - kopia

Den släppte ifrån sig kakorna väldigt lätt så nu blir det en bricka till, köpt på Cervera och just nu till ett pris av 199:-. Sätts direkt på ugnsgallret och den blir väldigt varm så använd grytlappar.

DSCN6907.JPG1 - kopia

Kakorna blev goda och eftersom det är väldigt lite socker i så passar de perfekt som komplement till efterrätter (vilket är vad de är tänkta till) eller till kaffe.

Oanade konsekvenser

Oanade konsekvenser är titeln på boken jag avslutat idag. Skriven av Elisabeth George. Faktum är att det är hennes nittonde bok och den har fått fina lovord. Jag gillar verkligen de två huvudpersonerna kommissarie Lynley och hans assistent Barbara Havers. I de tidigare böckerna samt filmatiseringarna som har gjorts av böckerna är Lynley väldigt sympatisk och lite känslig. Barbara Havers har jag uppfattat som lite tillbakadragande, blyg och osocial på ett inte otrevligt sätt. Har ingen klädsmak och äter bara skräpmat men hon är en känslig och duktig polis.

Trots de lovord kritikerna har gett denna bok är min uppfattning att denna bok är annorlunda, Thomas Lynley finns bara med i kulisserna och Barbara Havers är väldigt otrevlig. Hon har ett förfärligt språk kryddat med svordomar samt är okänslig och brutal i sitt agerande. Nej jag tyckte inte om den.

Annons