Etiketter

, , , ,

Så här mitt i fotbolls-EM är det risk för att det kan bli pannkaka av det mesta. Vädret till exempel, det är inte det varma, härliga sommarväder som man skulle önska. Hagel och skurar passar inte in så här års. Dessutom behöver Rolfs kostymbyxor läggas upp, jag gör det efter alla konstens regler, får hoppas det blir bra. Risken är ju att de kommer att se ut som i sagan ”det bidde bara en tumme”.

Har tillbringat en stund framför TV-n och såg fotbollsmatchen mellan Irland och Sverige. Det blev verkligen pannkaka, ett resultat på 1 -1 beroende på Irlands självmål. Det kan man verkligen kalla pannkaka.

Om man nu tycker att det mesta har varit som det gamla talesättet säger, ”det blev bara pannkaka av alltihop”. Ja då fick det bli pannkaka till middag, fläskpannkaka eller om rätt ska vara rätt baconpannkaka.

DSCN6931.JPG1

Recept Fläskpannkaka

Vispa ihop 8 dl mjölk, 3 ägg och 8 dl vetemjöl. Ta i 1/3 tesked salt och 1,5 dl riven ost, blanda väl. Hacka ett paket bacon i små bitar och stek. Smörj en långpanna ordentligt, häll i bacon med stekfett och sedan själva smeten. Grädda i 225 grader ungefär 30 minuter. Servera med lingonsylt. Blir det något över frys in till en annan dag.

Osten gör att pannkakan blir lite saftigare.

Annons