Etiketter

, , , ,

Idag blev det en tur till Wenngarn för att äta lunch och umgås med några väninnor. Wenngarn som ligger bara 20 minuters bilväg från Uppsala, 5 minuter från Sigtuna, 15 minuter från Arlanda eller 30 minuter från Stockholm. Det är med andra ord ett utflyktsmål med många närområden. Ett ställe fullt av aktiviteter, sevärdheter och inte minst en kulturell upplevelse. Det gamla slottet som uppfördes 1670 för Magnus Gabriel De la Gardies räkning i samarbete med arkitekten Jean De la Vallée är värt att besöka.

DSCN6938

Kan det bli mer inbjudande än så här, när man står längst upp på trappen och ser ner efter den vackra allén. Ja då kan man nästan se alla de vackra ekipage som rullade fram här för längesedan.

DSCN6940.JPG1

I hallen möts man av denna annorlunda ”hästcykel” tänk vilken lycka för ett barn att få äga denna klenod.

DSCN6943.JPG1

Vi tog en liten rundvandring på slottet men eftersom jag varit där tidigare blev det av den snabba varianten. Den stora balsalen har sedan förra besöket utrustats med annorlunda tavlor. Stora tryck med bakgrundsbelysning förmodar att det är en nymodighet.

DSCN6947.JPG1

Det här är kul, bilden under (mittbilden) visar på predikstolen och koret i den lilla slottskyrkan. tittar man på bilden ovan ser man predikstolen och på bilden under ser man koret. Dessa två bilder är tagna från en lång bänk som står i ett av rummen. Det var svårt att se om de var klädda med ett tyg som var vävt eller målat. Skickligt gjort var det i alla fall.

DSCN6937.JPG1

Visst är klädseln på bänken under helt fantastisk?

DSCN6948.JPG1

Här nedan är en annan bänk där motivet visar en del av slottets sovrum kanske var det Magnus Gabriel De la Gardie som huserade här där fönstren vetter mot allén. Kanske en ny idé att i stället för tavlor på väggarna ha bilderna på möblerna i stället.

DSCN6950.JPG1

Lunchen? Den var väldigt god och intogs på Dammstugan, det lilla röda huset som ligger vid en liten damm. Vi satt ute och njöt av en härlig buffé och med tanke på de långa bänkar vi studerat i slottet, ja då blev även lunchen en långbänk. Det vackra vädret gjorde att stannade där hela dagen. Så ska sommaren avnjutas

Annons