Etiketter

, , , , , , , , ,

Traditioner är till för att följas vare sig de är nya eller gamla. Med anledning av detta begav vi oss till det vackra gamla museumets gård i Risbäck.

DSCN7044.JPG1

Platsen och omgivningarna är som gjord för en sommargudstjänst.

DSCN7043.JPG1

De små gamla byggnaderna är just nu omgivna av fantastiska blomsterängar och i dagarna är det lupiner som gäller. Här passade verkligen psalmen ”En vänlig grönskas rika dräkt” in.

DSCN7046.JPG1

Dagens gudstjänst leddes av komminister Peter Westerberg som härstammar från Västergötland och endast har tjänstgjort ett år i Dorotea/Risbäck församling. Förra året på samma datum och månad var det en kvinnlig präst som avslutade den gudstjänsten med en vals som framfördes tillsammans med Rolf. Han avstod från dans i år. Den som är uppmärksam kan se att kvinnan som spelar nyckelharpa har sin lilla pudel med sig, hon brukar tillbringa dessa sammankomster liggande i nyckelharpsfodralet.

Även prästen har sällskap av sin nyinköpta fyra månaders vinthund som för dagen var väldigt leksugen. Men är det inte så att alla är välkomna i vår herres hus eller som idag hage?

Den unge mannen på bilden heter Georgy Terekhov och är om jag fattat rätt 22 år gammal. Intresserade sig tidigt för pianospel, faktiskt redan som 6-åring. Han härstammar från Ryssland och har studerat på det kända Glinka College i Sankt Petersburg. Det är ett anrikt utbildningsställe som startade på sjuttonhundratalet i syfte att utbilda musiker till Kungliga Hovkappelett i Ryssland. Om det inte är skvaller så lär han vara son till en känd konsertpianist vid namn Kristina Shtegman och hon lär numera bo i Sverige.

Tänk vad mycket man kan få uppleva genom ett besök på en friluftsgudstjänst i Risbäck.

Annons