Etiketter

, , , , , , ,

Nu är dom här, brännmyran, svian eller knotten kärt barn har många namn. Egentligen är det ju så att brännmyran är mycket mindre än den vanliga knotten, knappt förnimbara när man ser dem sväva i stora moln upp i luften. Fördelen med de små liven är ju att de inte trivs inomhus, de flyger direkt till ett fönster där de ramlar ihop och dör. På morgonen kan man se drivor på fönsterbrädan, de flesta har nog åkt gratisskjuts med hunden in. Tack vare att de inte överlever inomhus slipper man besväret med att jaga en ytterst irriterande insekt precis när man skall till att somna. Antar att de trots sin litenhet är ganska giftiga, När jag blir stucken av denna miniknott får jag en nästan hasselnötstor ”böld” som kliar oerhört. Tänker mig då att vore denna knott av en getings storlek fick man väl en plommonstor  utväxt. Kan dessvärre inte visa foto eftersom den inte vill vara med på bild.

Idag har vi det vanliga svenska sommarvädret, lite moln, regn och minimal blåst. Blåsten är så svag att myggor o knott klarar av att hålla sig i attackläge. Det gäller att se det positivt, vi befinner oss ovanför odlingsgränsen i fjällnatur och drygt 500 meter över havet. Med detta vill jag ha sagt att grönsaks- och fruktodling inte är den största hobbyn här uppe, till de vilda djurens förtret.

DSCN7019.JPG1

Har dock hittat ett sätt att hålla de viktigaste grönsakerna vid liv

Köper gräslök, persilja, basilika och sallad i kruka på ICA gärna den ekologiska. Planterar om dem i större krukor och se jag har detta tillgängligt på farstutrappan i många veckor. De trivs och växer bra ett tips och lättillgängligt.

 

Annons