Etiketter

, , , ,

Alla är väl vid det här laget medvetna om att den svenska sommaren har kommit för att stanna ett tag. Ömsom sol och ömsom regn, i år går det väl an när det är fotbolls-EM. Eftersom man ändå sitter inne och tittar på en del spännande matcher, för några är ju bra i alla fall. Ja då slipper man ju marinera grillspett och osa bränd kol, myggljusen kan sparas till augusti. För vår del här uppe i norr kan jag rapportera att förmiddagen var OK och vid 11.00 tog jag och hunden en promenad på en och en halv timma. Förlänger den med fem minuter varje dag numera, hoppas bara vi inte stannar för länge för då får jag väl traska runt hela dygnet.

Gick förbi ytterligare en vacker vy idag, en ganska stor bäck som så småningom rinner ut i Lövsjön.

DSCN7122.JPG1

Bilden skiftar efter vädret det kan se mörkt o spännande ut vid oväder men är det sol är det riktigt drömlikt. När man går förbi sådana här ställen får man hålla hårt i kopplet annars ligger både jag o hunden o trampar vatten.

DSCN7127.JPG1

Jungfru Maria Nycklar blommar ljust nu och häruppe finns det ganska många av dem. En bit härifrån skall det finnas ett naturreservat med tio olika arter, hoppas på att gå dit en dag.

På återvägen hem kom skuren och det var en riktigt rejäl en. Det var tur att jag inte tog regnjackan som jag tänkt för i så fall hade jag inte fått den spontana dusch som jag nu erhöll. Som tröst i blötan

åkte vi till lanthandeln och köpte ett gott bröd att njuta av.

DSCN7129.JPG1

Södervidinge Råglevain från Skåne, ett helt fantastiskt bröd som jag köpt häruppe förut men inte stött på någon annanstans. Nu ska jag avsluta Ramona Franssons, Dödlig Avund en ganska OK bok som semesterlektyr.

Annons