Etiketter

, , ,

Att tillbringa en tid i fjällen med två av barnbarnen är en sysselsättning som kräver sin tid, ingen datatid här inte. Vilket är ganska skönt eftersom det finns så mycket annat att njuta av. Den manliga delen av ”familjen” gick iväg för att fiska, det blev en liten tur med bilen och sedan promenad över myren för att komma till Väster Risjön.

IMGP3590.JPG1

Man kan riktigt känna hur de njuter av en fiskekväll i en vacker natur och ett helt fantastiskt sommarväder. För säkerhets skull är det dock mygghatt på för den mindre av dem.

DSCN7350.JPG1

En fantastisk öring på 8,5 hekto lades på grillen för att avnjutas på sedvanligt sätt.

DSCN7353.JPG1

Själv satte jag mig en stund på altantrappan till bastun för koppla av och fundera över ditt och datt. Kan det vara mer njutbart?

DSCN7368.JPG1

Gjorde sedan krumelurer till kaffet, blev uppskattat av alla tre generationerna kan jag säga. Perfekt att ha till fikat när man inte har någon ugn. Enkel att göra, själv lärde jag mig detta av min svärmor för 40 år sedan. På något sätt smakar det bäst sommartid.

DSCN7383.JPG1

Det tioåriga barnbarnet prydde kaffebordet med prästkragar, de är så perfekta att Rolf nöp i dem för att kolla om de var äkta.

DSCN7375.JPG1

Kvällen avslutades med att ta ett foto av den färgstarka himlen, färgerna kommer dessvärre inte till sin rätt.

Krumelurer

1  ägg, 3/4 dl strösocker, #/4 dl mjölk, 2,6 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och lite smör till stekpannan. Vispa ägg och socker poröst, blanda därefter i mjölk o mjöl o bakpulver så att smeten blir slät. Smält matfett i en stekpanna och klicka i smeten (1 msk) och grädda 2-3 min på varje sida tills de får en ljus färg. Strö över socker och servera dem lite avsvalnande gärna med en klick sylt.

Vi  var 3 vuxna o 2 barn så det gick åt en dubbel sats utan problem.

Annons