Etiketter

, , , , ,

Ingen tvekan nu har den kommit, hösten visst är den här. Så sakteliga har den smugit sig på oss men den ska inte få ta ner mitt humör. Nej det finns så bra botemedel för att redan nu slippa sukta efter nästa sommar. Böcker, ni vet ju att böcker är ett sätt att resa och ett roligt sätt dessutom. Jag kan rekommendera tre roliga och lättlästa böcker jag har läst i sommar. Den första är; Kärlek sökes av Carin Hjulström.

karlek-sokes

Carin Hjulström har skrivit flera böcker om Frida, de handlar om en tjej som gått på journalisthögskolan och hur hon har arbetat på olika ställen. Hennes förälskelser, med- och motgångar. I början tyckte jag nog det var en bok för yngre men samtidigt så trevligt skriven att jag gärna läste den. Sedan läste jag de följande böckerna och nu; Kärlek sökes. Den är så rolig och man skulle kunna tro att det är en sann historia. I den här boken är Frida frånskild med vuxna barn och det är dags att finna en ny man via nätet. Dråpliga situationer som gör att munnen ler utan att man vet om det. Är det så här med dejting via internet?

Karin Brunk Holmström skriver lättlästa böcker och kanske måste man vara lite äldre för att förstå humorn, ja rentav är de riktade till pensionärer. Läser man dessa förstår man att det kan vara både spännande och intressant att vara pensionär.

kranvridarna

Kranvridarna, som handlar om Spjutstorp på Österlen som håller på att avvecklas. Men inte så länge som väninnorna i ”Kranvridarklubben” bestämmer sig för att detta inte får ske. Kranvridarna syftar på en vinklubb som avsmakar lådviner.

akutbjallran

Den tredje boken heter ”Akutbjällran” och handlar om två systrar som har bott tillsammans i hela sitt liv. Systrarna har ett valspråk; Att ha tillräckligt är lycka, att ha mer än tillräckligt är olyckligt”. Ett oväntat arv skulle kunna göra deras liv väldigt behagligt dock avstår de från att ta emot det. Det är en rolig bok men även tänkvärd, glädjen är störst om man delar det man har med andra.

Läser ni dessa tre har ni några ljusa stunder framför er i höstmörkret.

Annons