Etiketter

, , ,

Igår hade vi nog en av de varmaste dagarna denna sommar, +31 grader i skuggan dessutom var det väldigt fuktigt. Tog bara några timmar innan jag började klaga, tänk att man aldrig blir nöjd. Eller var det kanske inte bara värmen eftersom jag blev irriterad redan när jag satt i en luftkonditionerad bil på morgonen.

När vi körde på en mycket trafikerad väg svängde plötsligt en bil ut från en avtagsväg. Han stannade inte för stopptecken och inte heller gjorde han tecken för att han skulle svänga. Under några kilometer svängde bilen fram och tillbaka men det är klart det är inte lätta att hålla på med mobiltelefonen och köra samtidigt. Inte vågade vi köra om eftersom vi inte hade en aning om vilken sida på vägen han tänkte köra. Det borde verkligen vara förbjudet att prata i telefon när man kör bil, inte bara att man kör sämre man höjer stressnivån hos bilförarna före och efter sig också.

Då gäller det att lugna ner sig och tänka på något vackert, blommor till exempel. Den här Bägarrankan eller Dipladenia eller varför inte det vetenskapliga namnet Mandevilla. Den tillhör släkten Oleanderväxter och hos oss i Sverige är det egentligen en inomhusväxt. Den var planterad i en mindre kruka och några decimeter hög när Rolf fick den på sin födelsedag av goda vänner.

DSCN7942.JPG1

Själva blomman är väldigt vacker med sin milda rosa färg.

DSCN7944.JPG1

Så här hög är den nu, bra mycket högre än mina 168 cm. I sommar har den mått bra då den gillar såväl sol som värme. Nu har jag hört att med lite tur ska den kunna övervintra så det lär jag få prova. Skam den som ger sig.

Annons