Etiketter

, , ,

När man går runt i gamla gårdar, museer eller hembygdsgårdar får man ofta se gamla redskap. Ibland vet man vad det är ibland har man ingen aning. Det roligaste är när man ser nån form av förlaga till något man använder än idag, fast då är det nya oftast designat, mycket mindre och ibland färglagt.

DSCN7959.JPG1

Här är en liten modell av Ekeby by som jag skrev om igår, här kan man se den raka bygatan kring vilken gårdarna var placerade. I en av byggnaderna visar man gamla ”tingestar”.

DSCN7956.JPG1

Här är två maskiner, jag vet faktiskt inte riktigt vad det är men kanske ni minns någon av dem? Jag tippar att den högra är en köttkvarn men den vänstra? Kan det vara någon form av separator för smör? Eller kanske är det en köttkvarn det också. Lite svårt att se för när jag jämför med min som är relativt liten, gul samt rostfri, liknar de inte varandra. Vilket i sig vore konstigt.

DSCN7960.JPG1

Det här vet jag vad det är, en stickmaskin. Jag var väldigt intresserad av det en gång för längesedan. Kollade på dem i affärer, läste broschyrer och fantiserade om lättstickade koftor. De var ganska dyra men så var de också elektriska i motsats till de här. Det blev aldrig något av den drömmen, alternativet blev två stickor för de var mycket billigare. Tänk de ser likadana ut än idag och fungerar gör de också. I alla fall en pryl som inte ändrats under åren.

Annons