Etiketter

, , , ,

Det finns en hel del att njuta av när man tar en promenad i naturen, roligast är kanske när man går på samma skogsväg med någon månads mellanrum. Det händer en hel del vad gäller växtlighet och färger. Det är klart allt går inte att äta men man kan njuta av ren ögonfröjd.

1Harsyran på tomten är ovanligt stor och fin i år, god till såväl sallad som till soppa. Minns att man som liten gärna gick och tuggade på de syrliga bladen.

DSCN7985.JPG1På en gammal rönnstubbe finns den här druvformade svampklasen, ingen aning om vad de heter. Därmed förklarar jag dem oätliga men vackra som prydnad på stubben.

DSCN8008.JPG1Att den här är giftig vet nog alla men visst är den tjusig där den står i den gröna mossan.

DSCN8009.JPG1Mor, far och två barn av familjen giftig flugsvamp, vi har ett litet område där det växer runt femtio, så vackert. Ligger långt från ära och redlighet så det är ingen risk att ha dem där.

DSCN8002.JPG1Dessa kan man äta, ljuvliga norrlandslingon som gör sig bra som sylt. I går var vi på ”kafferep” och då hade värdinnan ställt en burk hemkokt lingonsylt vid min kopp. En fin gest man kanske skulle ta efter.

DSCN8010.JPG1

Ser ni dimman? Lite spöklikt man kan undra vad som döljer sig däri. Jo precis bakom de stora träden bor våra grannar och när dimman lägger sig på höstkvällarna då går det inte att se dit bort. Vi vet att det ligger där och kunde därför ta en promenad dit ikväll för att njuta av världens godaste Lasagne, rödvin, kaffe och äppelkaka med mera. För att inte tala om den vackra utsikten från deras trappa som ses på fotot nedan. Så nu är det sängdags efter en dag med både fina naturupplevelser och god mat.

DSCN8026.JPG1

Annons