Etiketter

, , , ,

Säg inte nej, säg kanske, kanske, kanske, så åker vi till Italien några dagar nästa vecka. Det blir inte för att möta våren snarare för att förlänga hösten. Den första platsen vi kommer till är Rom och vad har jag hört om Rom? Jo det lär vara en av de platser där man gör av med alla pengarna på en gång. Jag har hört från flera håll att det här med fick-och väskstölder förekommer ganska flitigt. Har till och med en väninna som fick sin ryggsäck uppskuren utan att det märktes det minsta. Nu har jag hittat ett botemedel för detta. När ett av barnbarnen och jag var på Citygross sprang vi på en liten monter med lustiga skärp.

dscn8180-jpg1

De såg ut som skärp men det visade sig vara ett fiffigt sätt att ha sina värdesaker i, när man är ute och inte vill bära på nån påse runt halsen, väska på magen eller vanliga väskor. Endast fyra centimeter brett. och endast 69:-

dscn8185-jpg1

Här har jag lagt i en mobiltelefon och en plånbok och som ni ser märks det nästan inte alls. Ett elastiskt tyg med två fickor försedda med varsin dragkedja. Kan kanske kallas för värdesaksskärp. Tufft är det i alla fall.

Det man inte bör ta med sig på resa är smycken men när man väl är på plats vill man ändå ha något att piffa till sig med. Med risk för att bli bestulen kommer jag ändå att ta med ett av mina dyrbaraste armband.

dscn8181-jpg1

Jag fick det av ett av barnbarnen och hon har designat det själv. Har tidigare fått bland annat ett halsband i fina sommarfärger av ett annat barnbarn och det brukar jag bära på somrarna. Kan man få finare presenter?

Det är med presenter som med mat, hemgjort är bäst. Min syster börjar bli en fena på att göra egna kort, som det här jag fick förra månaden. För den som får det blir det speciellt eftersom man vet att givaren har haft mottagaren i tankarna under tillverkningen.

dscn8184-jpg1

Så nu mina vänner är det dags att börja med julkorten.

Annons