Etiketter

,

Ibland går tiden fort och det gjorde den idag, hann knappt stiga upp förrän det var kväll. En stor del av dagen har jag agerat taxichaufför, dock utan betalning. Rolf skulle till sjukhuset och där slog han ett nytt rekord. Idag tog besöket endast fyra och en halv timma en klar förbättring mot de tretton förra veckan. Även han hoppas jag går emot en klar förbättring även om denna dagen varit jobbig.

Jobbig var hunden också, han vet att jag inte gillar mörker men trots det skall han kvällstid gå just rundan i skogen. Jag försökte till varje pris få honom att gå på vägen förbi husen och de få lampor som finns. Icke han vände tvärt och även om jag har en otroligt stark pannlampa så är det lite ”läbbigt”. Nästa gång skall jag inte kolla på en deckarfilm innan jag går ut. Är nog bättre med en naturfilm, då lär man sig i alla fall något nyttigt.

Om det här är nyttig lärdom vet jag inte men efter att jag dubbelkollat med Rolf och sonen vet jag vad plantan heter. En meterhög kraftig planta som man inte ser så ofta.

dscn8186-jpg1

Den är inte helt laglig eller rättare sagt den är inte laglig att odla. Men i detta fallet är det oskyldigt, den står utmed en vägkant. Det är ett frö som kommit via en fågel som ätit från alla fågelfröautomater som finns här runt omkring under vintern. Det finns ju hampafrön i påsarna med fågelfrö. Dessa frö är behandlade och växten används för att göra rep. Men det var kul att se den i alla fall.

Annons