Etiketter

, ,

Idag är det onsdag eller som det också kallas ”lilla lördag”. Efter att Rolf nu förhoppningsvis har klarat av sina läkarbesök för den här veckan (peppar, peppar) passade vi på att fira med lite extra kaloririk mat. Eller var det snarare så att jag såg ett recept på ugnsbakade potatisklyftor och var lite sugen på att testa det.

Ugnsrostade potatisklyftor  Recept

Ta 4-6 ganska stora potatis, skär varje potatis i sex långsmala klyftor.

dscn8190-jpg1

Blanda 3 msk olivolja, 1 msk franska örter, 1 slät tsk salt, 1-2 pressade vitlöksklyftor. Lägg sedan i 75 gram riven parmesan (blir bäst om den rivs från en bit ost) Lägg sedan klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, de skall ligga åtskilda och gärna med skalbiten nedåt.

dscn8194-jpg1

Ställ dem i 190 grade cirka 35 -45 minuter tills de får fin ljusbrun färg.

dscn8199-jpg1

Eftersom jag fick lite olivoljeblandning över från potatisen tog jag och hällde den i en liten eldfast skål. Hackade en tomat samt några mango bitar och några björnbär som jag hade i frysen. Blandade det med oljan, rev över lite parmesan och lät de gratineras några minuter i ugnen.

dscn8202-jpg1

Till detta stekte jag kycklingfilé, som bankats ut tills den blev dubbelt så stor och väldigt tunn. Dels steks den väldigt snabbt och dels är man säker på att den blir helt klar. Krydda den med salt, vitpeppar och kummin. Kumminen ger en liten annorlunda men god smak.

dscn8203-jpg1

Det blev en god, ohälsosam måltid men med lamporna släckta och bara tända ljus märktes det inte så mycket. Smaken var det dock inget fel på.

Annons