Etiketter

, , , , , , , ,

Det blev inte som jag tänkt vad gäller nobelpristagaren i litteratur. Hade väl inte någon direkt på lut men när jag såg att Margaret Atwood var en av de som var tippade så hoppades jag på henne. Hon kommer från Ottawa och en av Canadas mest populära författare. Hon har bland annat skrivit Syndaflodens år. Men nej det blev någon helt annan.

Bob Dylan och han var inte ens med på min karta. Fast jag har en gammal kollega som säkert blir glad åt det. För mig hör Bob Dylan mer hemma i musikens värld. Kan tänka mig att många bokförlag blev besvikna nu. Han har ju faktiskt skrivit några böcker och hans bok Tarantula blev väldigt populär.

memoarer-forsta-delen

Hans bok memoarer kom ut 2006 och den är naturligtvis en klar favorit hos alla fyrtiotalister, det är väl i den gruppen man hittar hans flesta fans. För egen del är det texterna ”Blowin ín the Wind” och ”The times they are a-changin”. Den senare har jag hört framförd av en mina tidigare chefer och han gjorde det med den äran.

Ett par timmar efter att namnat släpptes gick jag in på Adlibris bokhandel för att se om de hade några böcker av Bob Dylan. Jodå hans bok memoarer är slutsåld och de övriga kan man beställa men det lär vara väntetid. Visst är det fantastiskt, förra veckan var det ingen som hade en tanke på att köpa en bok av honom och idag är de puts väck. Svårt att tro att så många människor helt plötsligt fått behov av att  läsa hans böcker det finns nog lite nyfikenhet och lite skryt i det hela.

Ett samtalsämne framöver; ”Har du läst Bob Dylans bok memoarer”? Inte? Det måste du göra. Vad den handlar om, ja jag har inte hunnit läsa den ännu men jag har den på nattduksbordet.

Annons