Etiketter

, , , , , ,

Thailands omtyckte monark, kung Bhumibol Adulyadej har gått ur tiden. Han var en mycket älskad och uppskattad person och Thailands folk sörjer verkligen sin kung. Han lär ha varit den person som innehaft sitt ämbete längst här i världen. Redan som artonåring fick han överta tronen och vid sitt frånfälle var han 88 år gammal. Många undrar förstås vad händer nu i Thailand och visst är det lite man bör tänka på som turist.

Det är först och främst ett års landssorg och av detta är den nu närmaste månaden vad man kallar för strikt landssorg. Det betyder att restaurangerna är öppna men alla barer ska hållas stängda, inga partyn och ingen hög musik, detta gäller alla typer av nöjen. De offentligt anställda ska bära svarta kläder men även den övriga befolkningen ska gärna hålla sig till mörka samt prydliga kläder. Kan vara viktigt som turist att tänka på detta, prydligt betyder inga shorts, kortkort eller mycket urringat när man vistas bland folk. Det blir nu för många att tänka över sin packning för turisterna lär ju fortsätta att åka dit.

Så är det här i livet sorgen fördelas och vi får alla känna av den förr eller senare. Då gäller det att se de ljusglimtar som finns, kanske är de bara runt hörnet.

När jag var ute med hunden idag och notera vi skriver den 15 oktober såg jag något som gjorde att jag hajade till. Var faktiskt tvungen att hämta min kamera eftersom jag tvivlade på att någon skulle tro mig.

dscn8209-jpg1

Visar en bild till så att ni ser att det faktiskt är nytaget. Se på de höstgula träden.

dscn8214-jpg1

Visst är det fantastiskt, prästkragar, blåklint och prästkragar, blåklint i oktober man skulle snarare tro att vi närmar oss midsommar. Det är inte bara de här utan de finns över hela åkern. Någon har satt upp en skylt med följande text ”Fridlysta blommor. Tomten”, antagligen är det en sån där liten hustomte som varit framme. Någon eller något har helt missuppfattat almanackan.

Annons