Etiketter

, , , , ,

På torsdag börjar en ny serie på TV, den heter Svartsjön och det är TV 3 och Viaplay som står för den produktionen. Handlingen utspelar sig i byn Svartsjön som är en sedan 20 år tillbaka nedlagd skidort. Ett ungt par bestämmer sig för att bygga upp den igen men då händer det en hel del ruskigheter vilket man kommer att få upptäcka under resans gång. Varför gör jag reklam för den? Jo, det är så att hotellet som det hela utspelar sig i och kring är inte mindre än hotellet i Borgafjäll. Så här vackert är det i sommarskrud.

354-jpg1

Orten som vi har vistats i sedan över 40 år tillbaka och som jag ofta skriver om i min blogg. I somras hörde jag ett program på radion där man intervjuade Maud Olofsson. Hon fick frågan vilken plats i Norrland hon skull rekommendera som viktigast att se för en turist. Hon svarade Borgafjäll, för sin storslagna natur, fantastiska restauranger, fina svampplockningsställen och för att inta tala om skidbackar och spår. Jag är helt övertygad om att den här serien kommer att vara sevärd så missa den inte.

surfplattan-2015-borga-491-jpg1

Eftersom handlingen utspelar sig vintertid är det väl så här vi får se det fina hotellet som ritats av den finländske arkitekten Ralph Erskine och ritades 1948 själva invigningen var klar 1955. Här skrev jag fel Erskine är Brittisk/Svensk jag har ju faktiskt skrivit om honom förut o borde veta det. Bra med pålästa läsare. På det sneda taket till höger med den stora skorstenen var det meningen att barnen skulle åka skidor men jag tror inte det blev så.

Annons