Etiketter

, , , , , , , , ,

Efter ytterligare en natt på hotell Boston var det dags att draga vidare. På det lilla torget vid vilken bussen stod och väntade på oss hade man förvandlat dess prydnader till en rosa färg. Det är ju så att oktober är en rosa månad på många ställen i världen.

dscn8315-jpg1 dscn8313-jpg1

Meningen med det är att belysa hur viktigt det är med cancerforskning och på detta sätt uppmärksamma folk på att det finns en möjlighet att bidra med medel. Det är kvinnor i byn som gjort ett gediget arbete med denna virkning runt stolpar, träd, urnor, bilar med mera.

Den här morgonen var målet först Florens eller Firenze som den också heter, det är huvudstaden i Toscana. Den viktigaste informationen en guide har, är att kunna svara på följande; Var finns toaletten? Vår guide var specialist på att kunna svara på detta. Det första vi gjorde vid varje stopp var att styra kosan dit innan vi kunde ta till oss någon som helst information.

dscn8355-kopia-jpg1

I motsats till här i Sverige var toaletterna rena och snygga. Denna ser anspråkslös ut men den är bemannad, ren och tillhandahöll såväl tvålcreme som pappershandduk. Men så kostar kalaset 1 euro.

Florens är en stad som är vida känd, dels på grund av sin historia och dels för att många betydelsefulla konstnärer bott och verkat här. Staden är otroligt vacker med sina medeltida byggnader, fantastiska kyrkor och all ljuvlig grönska runt omkring.

Vi började efter toalettbesöket att åka upp på Piazza Michelangelo, ett enormt torg där man har en strålande utsikt över hela staden. Naturligtvis fanns de obligatoriska säljstånden där man försöker sälja allt som en turist kan gå på.

img_0217-jpg1

Vi tog tre bilder med olika vyer, den första visar ett grönområde där man tydligt kan se den gamla stadsmuren. De fick mig att tänka på kinesiska muren, kanske var det de små tornen som återkommer med jämna mellanrum.img_0213-jpg1

Nästa bild visar hur staden delas av floden Arno, till vänster kan man se den gamla bron Ponte Vecchio och som faktiskt är intakt sedan 1385 och den var under flera århundraden Florens enda bro. Sedan dess har många tillkommit.

dscn8361-jpg1

På bilden nedan kan man se de många kyrktornen sticka upp här och var. Bland annat Cupola del Brunelleschi, Ponte Veccio och Basilica di Santa Croce.

img_0199-kopia-jpg1

Florens är en stad fylld med så många konstskatter att det skulle ta ett par månader att skumma över en del av det. Vi gjorde en kort vandring men hann med att titta in i Basilika di Santa Croce men det visar jag i morgon. Det fanns lite nyare verk att beskåda, antagligen en släkting till Pinocchio.

img_0267-jpg1

Annons