Etiketter

, , ,

Det finns naturligtvis en oerhörd mängd av sevärdheter i Italien såväl som någon annanstans. Fast det är väl inte bara de gamla historiska minnesmärkena man är intresserad av, ibland gäller det att lyfta blicken och se vad som kan finnas nära och på oväntade platser.

img_0504-jpg1

Jag fastnade för den här prydnaden, en jättevas med lite rosor och bakom den en tavla med, ja vad för något motiv. Den påminde mig lite om det man kan se på asiatiska hotell, snyggt, stilrent.

img_0508-jpg1

Ifoajén på ett av hotellen såg jag detta konstgjorda träd med små lampor som lyste upp i mörkret, fick mig att tänka på snart är det advent.

img_0480-jpg1s

Vad vore ett besök i Italien om man inte smakar på den berömda Gelato, Italiens glass är världsberömd så visst blev det ett ”kondisbesök” för att njuta av denna läckerhet.

img_0521-jpg1

En kväll kände vi för något varmt efter maten, en hederlig Irish coffee. Något förvånade drack vi denna iskalla dryck med ytterst lite kaffesmak däremot choklad. Det fanns inte en droppe kaffe i med andra ord. Nåja man kan inte få allt.

img_0071-jpg1

Vi installerade en låsbar brevlåda för ganska länge sedan, letade länge för att hitta den perfekta. Kanske hade denna varit något, söt men posten får nog endast bestå av vykort. Något annat går knappast ner.

img_0069-jpg1

De här små gränderna/gatorna tilltalade mig. Inga problem med filkörning eller fickparkering, sparkcykel kanske? Som ni märker gäller det att titta utanför ramarna när man är ute och åker, det finns massor av saker som väntar på att upptäckas. Nu är vi i alla fall hemma igen och ”Ute faller snö”.

dscn8561-jpg1

Annons