Etiketter

, , , , , ,

En del önskningar uppfylls direkt, det är nu mörkare ute för varje dag och idag har det snöat ännu mer. Du store så vackert det är ute nu. Rolf har skottat två gånger och hunden älskar att hoppa runt i snön så båda är glada,

Glada är väl inte alla världen över förstås, valvakan vad gäller USA-s presidentval var spännande. Dock hade jag en som jag tyckte redan given vinnare men hej vad man bedrar sig. Faktum är det var inte så tråkigt att vara sömnlös i natt när det var ett så bra program på TV.

Vilken spännande  tid det kommer att bli framöver men det är väl inte dags för inflyttning i vita huset förrän den 1 februari. Tur är väl det så vi får behålla julfriden i alla fall. Hoppas bara det inte blir för mycket tokigheter, fast de brukar väl ha bra rådgivare. Ni som har sett den brittiska serien ”Javisst herr premiärminister” förstår vad jag menar.

dscn8576-jpg1

Ikväll har Rolf haft vägföreningsmöte här hemma och förutom en massa surr så dricks det också kaffe. Dricks det kaffe så äts det bullar. Alltså har jag redan bakat bullar men idag gjorde jag muffins och en ny sorts kakor. När vi var och handlade igår passade jag på att köpa en burk lakritspulver, har tänkt köpa det länge men det har aldrig blivit av.

Frågan är bara vad jag skulle använda det till, fann detta recept i tidningen, Hembakat.

dscn8574-jpg1

Kolasnitt med lakrits

Rör 100 gram smör och 1 dl strösocker poröst. Blanda 2,5 dl vetemjöl, 1 msk vanillinsocker, 1 tsk bakpulver, 1,5 – 2 msk lakritspulver och rör ner det i smör/sockerblandningen. Arbeta ihop det snabbt, dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Platta till den lite med fingrarna. Grädda den 10 – 12 minuter i 175 grader. Skär i sneda bitar medan de är varma.

Låt dem få lite färg annars blir de inte hårda. Väldigt goda kan jag säga.

Annons