Etiketter

,

Ibland blir det fel eller kanske är det som man brukar säga, fort men fel. Först skulle jag göra porterstek, en rätt som alltid brukar vara ”ett säkert kort” men nej. Den blev såväl torr som seg, inte ens såsen fick sin goda kryddsmak. Därefter läste jag ett recept på Facebook hur man snabbt gör en kaka till eftermiddags fika. När jag ser ett annorlunda recept som verkar lite knäppt kan jag bara inte låta bli att prova det. Ofta blir det bra men det här ja, ja, ja. Ingen smak och vad man brukar kalla för ”döbakt” det vill säga tungt, kladdigt och långtifrån poröst.

dscn8586-jpg1

Receptet var enkelt 500 gram glass med smak får smälta så det lätt går att röra i 190 gram vetemjöl, En tesked bakpulver och 30 gram hackad choklad. Hälls i en form och gräddas i 175 grader under 45 minuter.

bread

Så här såg bilden ut på facebook, visst ser det gott ut. Den enda förklaring jag kan komma på är att eftersom receptet kommer från USA kan mjölet vara en förklaring. Om jag har fattat rätt så finns det mjöl där som redan innehåller nån form av bakpulver och i så fall är en tesked för lite skulle varit två.

Därför har jag nu slösat min energi på att lägga upp gardiner, fem våder. Konstaterar bara att fållen blev för bred och det var inte snyggt. Fast det är ju trevligt att sy och lyssna på en ljudbok samtidigt så vad gör det om man lägger upp samma våder två gånger. Blir nog bättre i morgon.

Annons