Etiketter

, , , , , , ,

Nu när vi börjar  närma oss advent är det snart dags att skruva av korken på glöggflaskan. När det gäller den alkoholfria har Blossa kommit med en ny smak, ingefära och blåbär. Barnbarnet provade den i lördags och den fick med beröm godkänt.

Själva har vi  dag inhandlat Blossas årgångsglögg 2016 som i år är smaksatt med Kråkbär.

dscn8611-jpg1

Kråkbär eller Kråkris som det också kallas tillhör familjen ljungväxter. Kråkbär kan ha en laxerande effekt så det finns ytterligare ett skäl än alkoholhalten att dricka med måtta. Faktum är att bärens namn om man använder dialektala har de en ganska avskräckande benämning. Vad sägs om Kräklingar, Kråköger, Kloklingar eller Lopperis. Bäret växer ofta på myrar, det är svart och ganska torrt. I början på nittonhundra talet använde man bäret då det ansågs vara nyttigt i synnerhet barn var förtjusta i det eftersom det hade en söt smak. Idag tror jag inte det finns många som plockar kråkbär, skulle vara björnarna kanske. Men nu har det kanske fått ett uppsving för ska set smaka kråkbär om glöggen lär man ha fått plocka en del. Får prövas till advent.

Annons