Just nu har vi en intensiv tillströmning av reklam i våra brevlådor. Undrar hur många träd som har fått sätta livet till för att vi skall frestas till köp inför julen. De senaste två dagarna tror jag inte att jag överdriver om jag säger att bunten med reklam har varit runt 4 cm hög, ja kanske mer. När det gäller broschyren från Åhléns var den mer likt ett magasin med tjusiga foton. Faktum är att bilderna var så snygga att man helt glömde bort vad de gjorde reklam för. Sedan kommer Guldfynd med sitt färgglada häfte fullt med flärd, så mycket olika bilder att man blir trött redan av omslaget. Vilket i sig är bra för då läggs de i papperskassen direkt.

För egen del läser jag bara reklamen från Biltema, Jula, Akademibokhandeln och någon mataffär för mat skall man ju ändå ha. Undrar om man kan be att få endast från dessa butiker? Till allt det här kommer det ett antal på e-posten också, den måste rensas på mail varje dag denna månaden för att inte bli alltför full. Det är synd på skogen, bra för pappersåtervinningen men i övrigt ?? När sonen var liten sa han, mamma du får ju reklamen för att du skall köpa mer. Så sant, så sant, så klokt.

 

Annons