Etiketter

, , , , , , , , ,

Ikväll fick damerna följa med när logen som Rolf tillhör hade en stadsvandring med anledning av ”Allt ljus på Uppsala”. En utställning av olika konst/ljusverk vilken går av stapeln mellan 4 – 27 november.

Det förbereds under lång tid och det är många olika personer som är med och bidrar med sina verk. Det är lite som ”Varde ljus – och det vart ljus” men det handlar om något helt annat. Vi var ett drygt fyrtiotal personer som samlades för en promenad under ledning av Sven Hammar som är en otroligt skicklig och kunnig berättare. Det blev inte bara om ljusspelet utan vi fick höra många anekdoter och nyttigheter som var helt nya för de flesta av oss.

Här nedan ser vi en av broarna som är behängt med ljusslingor i ganska ansenlig mängd. Det glittrade fantastiskt i vintermörkret.

dscn8613-jpg1

Studenterna vid SLU i Uppsala har varit med och medverkat i flera av ljussättningarna. Här nedan är en stor blå kub och dess namn är ”Svart hål” en minimalistisk svävande självlysande kub.

dscn8617-jpg1

På fotot nedan kan man se Haglunds bro som har smyckats med 96 vita pyramider som tillsammans bildar ett tredimensionellt mönster. Man kan se mönstren på olika sätt beroende på var man står, det ändrar även färg när man går över bron.

Namnet på skapelsen är; Thetrahedron.

dscn8618-jpg1

Så kommer vi till bilden nedan; Allt ljus på mig. Fel benämning kanske för de orden var ju namnet på en dramadokumentär som handlade om Edvard Pärson som på sin tog tydligen tog mycket plats i olika sammanhang. Ett uttryck som ibland används lite skämtsamt i olika sammanhang.

Fast nog var det dags att även Uppsala domkyrka fick en egen ljussättning som dessutom passade väldigt bra till bygganden. De blåa prickarna i tornen är stjärnformade och de skiftar färg med jämna mellanrum. Man kan även se ett ljusstreck som går ut från ett litet fönster i högra tornet. Sådan ljusstreck gick ut från varje sida av tornets fyra. Bildade ett långt streck upp i det blå. Pampigt.

dscn8622-jpg1

Det skulle kunna skrivas mycket om detta men det blir nog som en fysiklektion och ligger över min förmåga. En trevlig vandring som avslutades med gemensamt fika på en av stadens caféer.

Annons