Etiketter

, ,

När andra ljuset brinner
då är Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

dscn8696-jpg1

Texten man minns från det man var liten. lästes då andra ljuset tändes. Nu kom adventssöndagarna tidigt i år så texten stämmer inte. Vi hinner tända det tredje ljuset innan det är dags för att fira Lucia. Idag har det blivit ett litet kakbak, andra adventssöndagen kändes det bra att ta fram min mormors gamla recept på saxkakor. Det är en av de kaksorter jag kommer ihåg mest, kanske för att jag fick hjälpa till att göra mönstret på dem med en sax. Det var alltid lika spännande.

En lugn dag som kändes välbehövlig efter lördagen som var så ledsam. Jag var med en god vän och tillsammans besökte vi en tredje person som dessvärre har blivit sjuk. Resan dit tog lite tid för vår GPS visade knappast på närmaste vägen. Visst hade jag väntat mig att personen skulle vara märkt av sin sjukdom men kanske inte att det blivit så svårt. Sjukdom kan eller rättare sagt måste man acceptera. Men inte vården av personen, vi var fullständigt chockade av miljön, rummet, ensamheten och avsaknaden av någon form av stimulans. Radio, TV osv visserligen vet jag att det var ett boende där man själv ska möblera upp men nog måste kommunerna se till att det finns reserv/lånegrejer om ingen annan kan. Något så litet som nån tavla, radio och dylikt. Hur jag än såg fanns det inte tillstymmelse till frukt, dricka ja sådant som är viktigt när man ligger ensam och tittar in i en vägg. Men det är klart, julbelysning, arenor, idrottsanläggningar och byggnader i alla de former kostar pengar. Det är väl svårt att få det att räcka till de äldre som är sjuka, gränsen måste ju sättas nånstans. Jag blev så ………………

 

Annons